ANKARA / MAMAK - Şehit Arif Yüksekkaya İlkokulu

Şehit Arif Yüksekkaya İlkokulu

Adres
ŞAHAP GÜRLER MAH. 1193 CAD. ŞEHIT ARIF YÜKSEKKAYA ILKOKULU BLOK NO 19/1 MAMAK / ANKARA
Vizyon
Yapacağı eylemlerinin karşılığını mutlaka bir gün göreceği bilinciyle yapan ve hayatını anlamlı yaşayan bireylerin eğitildiği bir okul olmaktır.
Misyon
İnsanoğlunda yaratılışta var olan potansiyeli Eğitim-Öğretim yoluyla açığa çıkartıp; kendisine, ailesine, akrabasına, komşusuna ve çevresine faydalı hale getirerek, doğru olana kanalize etmektir.
Öğretim Şekli :Normal öğretim
Normal Eğitim : 09:00-14.10 Anaokulu : İkili Eğitim 08.30-12.30 12.30-16.30
Ulaşım
Kızılay ve Ulus´tan okulumuza, Şahapgürler ve Yeşilbayır otobüs ve minübüsleri ile okulumuza ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Ankara ili,Mamak ilçesi,Şahapgürler Mahallesindedir.Şahapgürler Mahallesi Ankara şehir merkezinin doğusunda,merkeze yaklaşık 10 km. uzaklıktadır.Okulumuzun kuzeyinde Samsun otoban yolu ve demir yolu,güneyinde Elmadağ ilçesi,eteklerinde Kıbrıs ve Kusunlar köyleri,doğusunda Bayındır Barajı bulunmaktadır.Bölgedeki ev kiraları yaklaşık 400-650TL civarındadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz; Kızılay merkeze 10 km, Ulus merkeze 8 km, Mamak merkeze ise 5 km uzaklıktadır.