ANKARA / MAMAK - Şehit Arif Yüksekkaya İlkokulu

"ATIKMATİK(WASTEMATIC)" eTwinning Projemiz Uygulanmaya Başlanmıştır

Matematik hayatımızın merkezidir. Ayrıca dünyamızın merkezi de kirlenmektedir.

Projemizde hem matematiği somutlaştırmak hem de atıkları değerlendirmek adına, atık malzemelerle matematik oyuncakları tasarlamak,matematiği eğlenceli hale getirerek çocuklara sevdirmek planlanmaktadır. Bu amaçla aktif bir öğrenme ortamı olan oyun ile matematik dersini eğlenerek öğrenmelerini web 2 araçlarını kullanarak dijital becerilerinin gelişmesini sağlayacak etkinliklerle ve hazırlayacakları materyallerle öğrencilerin aktif olarak sürece katılması,çeşitli etkinlikler yapılmasını sağlamak,öğrencilerin bilişsel ve psikomotor becerilerinin geliştirilmesi,öğretmenlerin matematik dersinde farklı öğretim teknikleri denemelerini kulanmalarını teşvik etmek, proje sayesinde her kazanım için hazırlanacak olan oyunların daha fazla çocuğa ulaşması ve matematik dersini korkulan bir ders olmaktan çıkarıp sevdirmek planlanmaktadır.

27-03-2022

Yayın: 27.03.2022 - Güncelleme: 27.03.2022 20:56 - Görüntülenme: 297