ANKARA / MAMAK - Şehit Arif Yüksekkaya İlkokulu

"Güçlü Kalemlerle Güçlü Yarınlara" Yazarlık Atölyesi Projesi

Kas

Mrt

Matematik hayatımızın merkezidir. Ayrıca dünyamızın merkezi de kirlenmektedir.

Projemizde hem matematiği somutlaştırmak hem de atıkları değerlendirmek adına, atık malzemelerle matematik oyuncakları tasarlamak,matematiği eğlenceli hale getirerek çocuklara sevdirmek planlanmaktadır. Bu amaçla aktif bir öğrenme ortamı olan oyun ile matematik dersini eğlenerek öğrenmelerini web 2 araçlarını kullanarak dijital becerilerinin gelişmesini sağlayacak etkinliklerle ve hazırlayacakları materyallerle öğrencilerin aktif olarak sürece katılması,çeşitli etkinlikler yapılmasını sağlamak,öğrencilerin bilişsel ve psikomotor becerilerinin geliştirilmesi,öğretmenlerin matematik dersinde farklı öğretim teknikleri denemelerini kulanmalarını teşvik etmek, proje sayesinde her kazanım için hazırlanacak olan oyunların daha fazla çocuğa ulaşması ve matematik dersini korkulan bir ders olmaktan çıkarıp sevdirmek planlanmaktadır.

Mrt

Okulumuz 3/E ve 2/F sınıfları Hayata Şekil Verelim projesi ile eTwinning'te yer almaya başladı. Öğretmenlerimiz Ayşe Firuzan KÖSETÜRKMEN ve Elif ÖZBALABAN ile yürütülen proje Mamak'ta çeşitli ilkokullarda  uygulanmaktadır.

Proje ile hedeflenen;

Matematiğin içinde br konu olarak yer alan geometrik cisim ve şekillerin aslında hayatımızın her alanında karşılaştığımız pek çok şeyin temeli olduğunu kavratmaktır.

Mrt

Okulumuz 4/B sınıfında "Zamanın Matematiği"adlı e twinning adlı proje uygulanmaya başladı .

Sınıf öğretmeni Ebru Türkan Tuzcu öğretmenimiz ile yürütülen projemiz okulumuzla birlikte yedi ilkokulda uygulanacaktır.

Proje çocukların zaman kavramını soyut olmaktan çıkarıp somut olarak algılamalarını sağlayacaktır.Etkinliklerle eğlenerek öğrenmeleri amaçlanmaktadır.

Projedeki okullarımıza başarılar dileriz.

Mrt

Okulumuz 3/F sınıfında " Oyunda Ben De Varım"  adlı e Twining adlı  proje uygulanmaya başladı.

Sınıf Öğretmeni Seda KESİK  öğretmenimiz ile yürütülen projemiz, okulumuzla birlikte yedi İlkokulda uygulanacaktır.

Proje  , çocukların oyun kurabilme becerisini geliştirmeyi amaçlar.Projedeki  okullarımıza başarılar dileriz.

Mrt

Okulumuz 1/A ve 2/F sınıflarında " Doğa Benim" adlı e Twining projesi uygulanmaya başladı.

Sınıf Öğretmenleri Fatma Şebnem Tümer ve Elif Özbalaban ile yürütülen projemiz, okulumuzla birlikte altı İlkokulda uygulanacaktır.

Proje  , çocukların doğa ile içi içe olabilme  becerilerini  geliştirmeyi amaçlar. Projedeki okullarımıza başarılar dileriz.

Mrt

Olası bir deprem anında doğru tahliyenin gerçeklerştirilebilmesi için deprem tatbikatı yapıldı.

1/C sınıfı okumayı ve yazmayı öğrendi!!!

Kas

30 KASIM 2020-03 OCAK 2021 tarihine kadar tüm anasınıflarımız ve 1.2.3.4. sınıflarımız uzaktan eğitime devam edecek olup tüm velilerimize duyurulur.